1η Πιλοτική δοκιμή στο ΠΙΟΠ-Μουσείο αργυροτεχνείας

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πιλοτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις 28 – 29 Ιουλίου 2021 και συμμετείχαν αντιπρόσωποι του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ, TETRAGON, LINK, ΠΙΟΠ καθώς και το προσωπικό του μουσείου.

Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος, δοκιμάστηκαν οι εξής εφαρμογές:

  1. Εφαρμογής Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) εσωτερικού χώρου στο μουσείο: Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το μουσείο με τη βοήθεια μιας εφαρμογής ΕΠ στα tablet που παρείχε η ομάδα. Η εφαρμογή παρουσίαζε διάφορες πληροφορίες, εικόνες και διαδραστικά τρισδιάστατα μοντέλα σχετικά με τα έκθεματα του μουσείου.
  2. Εφαρμογής ΕΠ εξωτερικού χώρου εκτός του μουσείου: Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια εφαρμογή ΕΠ που ενημέρωνε τους χρήστες για διάφορα σημεία ενδιαφέροντος και τους παρουσίαζε ποικίλες πληροφορίες.
  3. Διαδικτυακή πλατφόρμα ενοποίησης: Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την διαδικτυακή πλατφόρμα ενοποίησης να δημιουργήσουν θεματικές προσωποποιημένες διαδρομές και να εξερευνήσουν τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής μελέτης.

Επίσης, μοιράστηκαν ερωτηματολόγια με στόχο την αξιολόγηση της κάθε εφαρμογής από τους συμμετέχοντες.

Στην εικόνα: δοκιμή της διαδικτυακής εφαρμογής στο χώρο του μουσείου