Πιλοτική δοκιμή έργου στο ΠΙΟΠ-Μουσείο Αργυροτεχνίας

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πιλοτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις 13 – 14 Ιουλίου 2022 και συμμετείχαν αντιπρόσωποι του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ, TETRAGON, LINK, ΠΙΟΠ καθώς και το προσωπικό του μουσείου.

Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος, δοκιμάστηκαν οι εξής εφαρμογές:

  1. Εφαρμογής Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) εσωτερικού χώρου στο μουσείο: Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το μουσείο με τη βοήθεια μιας εφαρμογής ΕΠ στα tablet που παρείχε η ομάδα. Η εφαρμογή παρουσίαζε διάφορες πληροφορίες, εικόνες και διαδραστικά τρισδιάστατα μοντέλα σχετικά με τα έκθεματα του μουσείου.
  2. Εφαρμογής Mixed Reality (MR) διασύνδεσης ψηφιακού και φυσικού περιβάλλοντος: Μια εφαρμογή MR δημιουργήθηκε για να ενώσει τον ψηφιακό κόσμο με τον φυσικό. Οι επισκέπτες μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με εικονικά αντικείμενα και πληροφορίες που εμφανίζονταν μέσω αυτής της εφαρμογής.
  3. Διαδικτυακή πλατφόρμα ενοποίησης: Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την διαδικτυακή πλατφόρμα ενοποίησης να δημιουργήσουν θεματικές προσωποποιημένες διαδρομές και να εξερευνήσουν τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής μελέτης.

Επίσης, μοιράστηκαν ερωτηματολόγια με στόχο την αξιολόγηση της κάθε εφαρμογής από τους συμμετέχοντες.